Workshop sjaal volgens Vionnet

Madeleine Vionnet wordt gezien als de eerste ‘conceptuele modeontwerper’. Ze is beroemd geworden om de manier waarop ze met de valling van de stof werkte. In deze workshop leer je een striksjaal maken à la Madeleine Vionnet. Een bijzondere sjaal omdat deze op een speciale wijze wordt geknipt en vervolgens wordt geknoopt tot een volumineuze strik.

Wat ga je doen?

In een sessie van 3 uur gaan we aan de slag met de striksjaal. Je begint met het tekenen van een patroon op papier en gaat vervolgens het papieren patroon op de stof leggen om deze uit te knippen. Daarna naaien we de sjaal in elkaar. Door te spelen met stof en eventueel band kan je extra accenten aanbrengen. Ook is het mogelijk om te spelen met het patroon om zo een meer ingetogen of uitbundigere strik te maken.

Is ervaring vereist?

Deze workshop is voor zowel beginners als de meer ervaren mensen prima te doen. Je kan het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Iedereen werkt op zijn eigen tempo en krijgt hulp daar waar hij/zij dat nodig heeft.

Wat breng je mee?

  • Afhankelijk van de breedte van je stof 1-2 meter stof naar keuze, klosje garen, eventueel paspelband
  • Als je hebt een (grote) geodriehoek en/of een lange liniaal

Wat krijg je?

  • Een gezellige en creatieve sessie in een kleine setting met duidelijke uitleg en begeleiding in het atelier van studio OLALOLA in een karakteristiek herenhuis te Zaandijk;
  • Duidelijke instructies op papier en een patroon dat je naar hartenlust nog vele keren kan maken;
  • Jouw persoonlijke Vionnet-sjaal!

Planning, kosten en aanmelden

De workshop vindt plaats op zondag 25 juni van 13:00 – 16:00 uur. De kosten voor de workshop bedragen 39 euro. Dit is inclusief gebruik van tekengerei, gereedschap, patroonpapier, koffie of thee en natuurlijk iets lekkers. Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier.

Workshop liever online volgen? Dat kan ook!

Woon je niet in de buurt, of komt het tijdstip niet uit? Geen probleem! Je kunt de workshop ook online volgen. Je kunt dan via een besloten Facebook groep toegang krijgen tot al het lesmateriaal, je vragen stellen en natuurlijk het resultaat delen. Je doet de workshop op een moment die jou het beste uitkomt. De kosten voor de online workshop bedragen 22,50€. Meld je aan via onderstaande formulier en vermeld bij opmerkingen dat je online wilt meedoen.