Workshop refashion

We weten allemaal dat de kledingindustrie een van de meest vervuilende industrieën is. En ook dat er iets moet gebeuren. Dus hangen er in je kast blazers, jurken, broeken, truien en shirts die je eigenlijk niet meer draagt? Maak er dan weer een hip en draagbaar item van tijdens deze refashion workshop! Door te kijken naar kleding als grondstof voor iets nieuws draag je bij aan een duurzamere kledingindustrie en wakker je ook nog eens je creativiteit aan!

Wat ga je doen?

In een sessie van 4 uur gaan je aan de slag met de items die jij hebt meegenomen. Maak jij van een overhemd een mooie kimonoblouse of tover je saaie zakelijke blazer om tot een sportief jasje? Door te spelen met materialen, kleuren, texturen kan je accenten aanbrengen of de uitstraling volledig veranderen.

Is ervaring vereist?

Voor deze workshop is het handig als je al een klein beetje ervaring hebt met de naaimachine. En verder kies je de uitdagingen die bij jou passen. Je kan het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Iedereen werkt op zijn eigen tempo en krijgt hulp daar waar hij/zij dat nodig heeft.

Wat breng je mee?

  • 2-5 gebruikte kledingstukken (of lakens etc.) die je wilt upcyclen en/of waarvan je bepaalde onderdelen erg mooi vind om te hergebruiken;
  • Garen en eventuele fournituren;
  • Als je hebt je eigen naaigerei.

Wat krijg je?

  • Een gezellige en creatieve middag vol inspiratie;
  • Persoonlijke begeleiding en uitleg in een kleine setting;
  • Je eigen refashioned kledingstuk!

Planning, kosten & aanmelden

De workshop vindt plaats op zondag 19 maart van 13:00 – 17:00 uur. De kosten voor de workshop bedragen 49 euro. Dit is inclusief gebruik van tekengerei, gereedschap, patroonpapier, koffie of thee en natuurlijk iets lekkers. Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier.