Workshop kussens ontwerpen

In deze workshop ontwerp en maak je je eigen duurzame interieurkussen. We maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van restmaterialen zoals restanten (meubel)stoffen, oude dekens, afgedankte kleding (jeans!), wat je maar kan bedenken! Laat je creativiteit lekker gaan en experimenteer met verschillende kleuren, materialen, structuren, patronen, etc.

Wat ga je doen?

In een sessie van 3 uur ontwerp en maak je een kussenhoes naar eigen inzicht en creativiteit. Je begint met het tekenen van een patroon op papier en gaat vervolgens het papieren patroon op de stof leggen om deze uit te knippen. Daarna naai je de kussenhoes in elkaar en zet je er een rits in zodat je de hoes ook kunt wassen. Door te spelen met stof, band, borduursels, etc. kan je je ontwerp helemaal eigen maken!

Is ervaring vereist?

Deze workshop is voor zowel beginners als de meer ervaren mensen ontzettend leuk om te doen. Je kan het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Iedereen werkt op zijn/haar eigen tempo en krijgt hulp daar waar hij/zij dat nodig heeft.

Wat breng je mee?

In principe is deze workshop inclusief materialen. Je hoeft dus niets mee te nemen! Er is voldoende aanbod van restanten (meubel)stof en bandjes en er is voor iedereen een naaimachine beschikbaar. Je mag uiteraard wel materialen meenemen als je het leuk vindt om bijvoorbeeld een speciaal kledingstuk of een oude deken te verwerken in het kussen.

Wat krijg je?

  • Een gezellige en creatieve sessie in een kleine setting met duidelijke uitleg en begeleiding in het atelier van studio OLALOLA in een karakteristiek herenhuis te Zaandijk;
  • Duidelijke instructies op papier zodat je ook thuis lekker aan de slag kunt;
  • Jouw persoonlijke en duurzame interieurkussen!

Planning, kosten en aanmelden

De workshop wordt weer gepland bij voldoende interesse en duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de workshop bedragen 49 euro. Dit is inclusief materialen, gebruik van machines en gereedschap, koffie of thee en natuurlijk iets lekkers. Je kunt je interesse kenbaar maken via het onderstaande formulier.