Workshop Kimono

kimono

De kimono is ontzettend veelzijdig en past in iedere kledingkast. Tijdens deze workshop leer je een kimono maken. Niet de traditioneel Japanse versie, maar een lekker draagbare variant ervan zodat je deze kan aantrekken over je bikini of badpak wanneer je op het strand een ijsje gaat halen, als jurk voor een spetterend feest, of eenvoudigweg over een spijkerbroek en een basic wit shirt voor een lekker nonchalante look. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat ga je doen?

In een dag ga je aan de hand van een bestaand patroon je eigen kimono maken. Je begint met het overnemen van het patroon in de gewenste maat en lengte. Je kunt kiezen uit 3 lengtes. Vervolgens neem je het patroon over op de stof die je zelf hebt meegenomen, en naai je de kimono in elkaar. Je werkt de kimono af met een mooie zoom en halsbies.

Is ervaring vereist?

Voor deze workshop is een beetje ervaring wel handig. Je kunt zelfstandig op een naaimachine stikken en afwerken. Verder werk je lekker op je eigen tempo en krijg je hulp waar nodig.

Wat breng je mee?

  • Afhankelijk van de maat en de lengte van de kimono 3-4 meter soepele stof;
  • Klosje garen in bijpassende kleur.

Wat krijg je?

  • Een gezellige en creatieve sessie in een kleine setting met duidelijke uitleg en begeleiding in het atelier van studio OLALOLA in een karakteristiek herenhuis te Zaandijk;
  • Duidelijke instructies op papier en een patroon op A0 formaat dat je naar hartenlust nog vele keren kunt maken;
  • Koffie of thee en iets lekkers;
  • En natuurlijk jouw persoonlijke kimono!

Planning, kosten en aanmelden

De workshop vindt plaats op zondag 21 mei van 10:00 – 17:00 uur. De kosten voor de workshop bedragen 99 euro. Dit is inclusief patroon, gebruik naaimachines en tools, koffie, thee en lunch. Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier.