Over

Tanja Wijnands

Mijn naam is Tanja Wijnands en ik heb een enorme passie voor textiel en het kleermakersvak! Een passie die al op jonge leeftijd is ontstaan en die ik graag
met jou wil delen!

Van Barbiekleertjes tot modeatelier

Toen ik 8 was zette ik mijn eerste Barbiekleertjes in elkaar met de nietmachine. Al gauw volgde serieuzere projecten zoals een slaapzakje voor mijn pop. Van mijn moeder leerde ik de eerste steekjes op de naaimachine en op de middelbare school naaide ik mijn eerste kledingstukken en fantaseerde ik dat ik modeontwerper zou worden. Helaas werd ik niet toegelaten op de modeacademie. Teleurgesteld liet ik mijn droom varen en besloot een ander pad te bewandelen. Ik vertrok naar het buitenland,  studeerde Frans en werkte jaren lang als projectmanager in de vertaalbranche en in de IT.

Maar het bleef altijd kriebelen… Toen ik kinderen kreeg laaide de passie weer op. IJverig maakte ik allerlei rokjes en jurkjes voor mijn dochter Lola en struinde het internet af op zoek naar mooie stofjes en patroontjes. Al gauw groeide het gevoel dat ik meer wilde. Ik wilde zelf patronen tekenen en kledingstukken ontwerpen. Ik begon met patroontekenles en ging steeds een stapje verder. Ik volgde diverse workshops en cursussen en liep dagjes mee in de ateliers van G-Star, Mart Visser en Els Roseboom. Hoe meer ik leerde, hoe meer ik werd gegrepen door het vak en het ambacht. 

Therapeutisch en duurzaam

Inmiddels ben ik gediplomeerd coupeuse. Sinds 1 januari 2022 ben ik gestart met naailessen, patroontekenen en workshops vanuit mijn atelier in Zaandijk om mijn passie en kennis te delen. Werken met je handen geeft ontzettend veel voldoening en werkt therapeutisch. Hoe meer aandacht je stopt in een kledingstuk, hoe mooier het wordt en hoe meer plezier je eraan beleeft als je het draagt. Bovendien draagt het bij aan een duurzame levensstijl.

Door mijn passie en kennis met jou te delen hoop ik de wereld een stukje mooier te maken op alle fronten!

Tanja Wijnands