Patroontekenen

patroontekenen volgens methode mode op maat

Wil je niet afhankelijk zijn van standaard patronen? Of wil je graag zelf kleding ontwerpen? Dan kan je er ook voor kiezen om les te nemen in patroontekenen. Je kunt dan bijvoorbeeld een basiscursus patroontekenen voor dameskleding, kinderkleding of herenkleding volgen. Je leert de grondbeginselen voor het tekenen van patronen op maat. Vanuit deze basis kan je vervolgens allerlei variaties gaan maken waardoor je een patroon helemaal naar eigen inzicht kan vormgeven. Voor de lessen patroontekenen maak ik gebruik van het basislesmateriaal van Mode op maat.

Wat heb je nodig?

Als je wilt leren patroontekenen kan je bij mij het lesmateriaal voor de gewenste basiscursus bestellen.  Je ontvangt dan cursus- en tekenmateriaal van Mode op maat. Daarnaast is het handig dat je een geodriehoek meeneemt en tekengerei.

Verder zijn naaimachines en lockmachines aanwezig in het atelier, deze hoef je dus niet mee te nemen als je een patroon wilt uitwerken tot kledingstuk. Je zorgt zelf voor stoffen, spelden, naaigaren en andere benodigdheden zoals knopen en ritsen. In het atelier is voldoende inspiratiemateriaal aanwezig in de vorm van boeken, tijdschriften en patronenbladen.

Kosten en aanmelden

Je betaalt 37,5 euro per maand voor een tweewekelijkse les van 2 uur. De opzegtermijn is 1 maand. De lessen vinden plaats op verschillende dagen en tijden. Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier. Na ontvangst van het formulier neem ik contact met je op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Voor het lesmateriaal zijn de kosten 67,50 euro per cursusboek. Je kunt kiezen uit dameskleding, herenkleding, kinderkleding of lingerie. Het lesmateriaal kan bij mij worden besteld.

Wil je liever privéles? Dat kan ook! Je betaalt dan 75 euro voor 2 uur les (max. 2 personen).